Eveniment

Protest spontan la Timișoara

Protest spontan la Timișoara

Timișorenii au ieșit din nou în stradă! Evenimentul a avut loc astăzi, de la ora 19, în fața Primăriei Timișoara.

Sub sloganul “Timișoara cere: fără grațiere!”, aproximativ 35 de persoane și-au dat întâlnire pentru a cere o schimbare în clasa politică. Aceștia acuzaă Guvernul caă “au adoptat amendamente la Legea Grațierii fix în ziua în care CEDO a anunțat o decizie conform căreia grațierea nu este necesară”, “au dezincriminat conflictul de interese”, “au legalizat plagiatul”.

Protestul spontan a fost organizat de Timișoara Civică. De aceasta data, oamenii au stat câteva minute în fața primăriei, apoi au pornit pe Bulevardul C.D. Loga spre Prefectura Timiș.

Organizatorii, dar și participanții s-au declarat nemultumiți că alți cetățeni nu au s-au alăturat.“Sunt mai multe motive. În București oamenii au ieșit în continuare iîn stradă zi de zi. De obicei la protest se întâmplă să vinaă mai multaă lume atunci când există o emoție puternică în societate, ceea ce încă nu s-a întâmplat. E o zi de primăvară înainte de 1 Mai, centrul e plin de flori și de oameni, va fi un concert, așa că oamenii nu au simțit că ar fi momentul să protesteze. Dezamăgire poate să existe pentru multă lume. Părerea mea este caă trebuie făcut mai mult decat protest. Lumea încearcă să se implice în mai mult”, a transmis Sergiu Spătar, unul din organizatorii protestului spontan.

Lumea are alte preocupări. Se distrează, se plimbă. Nu ai loc în centru de oameni să arunci un ac. Nu îi interesează. Eu în continuare sper că națiunea asta nu va tolera la infinit toate măgăriile.Cetățenii sunt informați, dar nu îi interesează. Într-un județ în care șomajul este foarte mic, nu prea sunt interesați de proteste. Noi ieșim să le păzim dosurile altora amărâți și nenorociți din țaraă. Mai sunt câțiva în Bucuresști care mai țin steagul sus. Ceilalți ne sfidează de la geamurile Palatului Victoria, ne râd în față”, a spus un protestatar.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*