Politic

Alegeri pentru președinte în organizațiile PNL din Timiş

Alegeri pentru președinte în organizațiile PNL din Timiş

Organizaţiile PNL din Timiş care nu şi-au ales până acum preşedintele vor avea alegeri până în 10 mai. Decizia a fost luată de noul Birou Politic Judeţean al PNL, care s-a întâlnit joi în prima ședinţă.

Astfel, cu acest prilej, au fost numiți în funcție: președintele ligii aleșilor locali, secretari executivi, prim-vicepreședinții și vicepreședinții.“Am avut prima ședință a noului Birou Politic Judeţean, având în vedere că săptămâna trecută am avut alegerile la nivelul filialei și această structură de conducere a partidului s-a constituit cu ocazia acelor alegeri. Atmosfera a fost foarte relaxantă, așa acum este normal să fie. M-am bucurat să văd implicare din partea multor colegi și să vaăd disponibilitate să facem împreună ceea ce am promis. Am luat câteva decizii. L-am numit în funcția de președinte a ligii alesilor locali pe colegul Sorin Munteanu, primarul orașului Buziaș. Am numit în functția de secretari executivi componenți importanți ai secretariatului general două colege, Mihaela Calescu și Luminița Napău. Am decis că imediat trebuie să își intre iîn atributii prim-vicepreședinții și vicepreședinții. Până acum nu am avut aceste funcții, nu au existat responsabilități”, a spus preşedintele liberalilor din Timiș, Nicolae Robu.

În plus, Nicolae Robu a subliniat că subiectul alegerilor din organizaţiile locale nu este pe placul său, întrucât în cele 19 organizaţii nu au avut loc până acum alegeri pentru că „nu s-a vrut”. “Am stabilit ca ultim termen pentru organizarea alegerilor 10 mai. De drept, mandatele tuturor președinților în care nu s-au efectuat alegeri au expirat. Niciunul nu mai este președinte ales. Am decis să-i numim ca președinți interimari pe aceiași, cu mandatul ca până în 10 mai, inclusiv, să organizeze alegerile. (…) E un subiect care nu îmi place, având în vedere că vorbim despre organizații, cu excepție unde la Otelec domnul primar a fost în spital, în rest vorbim despre organizații în care nu s-a vrut să se organizeze alegeri”.

La rândul său, președintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu a transmis că a fost singurul candidat pentru șefia organizației liberale Lugoj.“Am avut și noi alegeri în cadrul Organizației Lugoj, pentru că și eu am fost interimar, numit de conducerea județeană a partidului. Din păcate nu s-a înscris niciun alt coleg la funcția de presședinte. Am fost validat de colegii mei, astăzi am un mandat plin”.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*