Eveniment

Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă marcată la Timișoara

SONY DSC
Adora Beauty

Timișoara marchează azi Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă. Aceasta are loc în fiecare an pe 28 aprilie.

Organizaţia Internaţională a Muncii promovează, la nivel global, prevenirea accidentelor şi a bolilor ocupaţionale.Evenimentul constituie o campanie la nivel internaţional asupra importanţei problemelor de securitate şi sănătate ocupaţională şi asupra modului în care crearea şi promovarea unei culturi în domeniul respectiv pot ajuta la reducerea numărului de cazuri raportate ce privesc accidentările şi decesele produse ca urmare a acestor evenimente la locurile de muncă.

În multe locuri din lume, autorităţile naţionale, sindicatele, organizaţiile lucrătorilor şi organizaţii ale serviciilor de prevenire şi protecţie în domeniul securităţii şi sănătăţii ocupaţionale organizează diverse activităţi pentru a sărbători această zi de 28 aprilie. În acelaşi timp, ziua de 28 aprilie este Ziua Internaţională de Comemorare a lucrătorilor accidentaţi şi decedaţi, organizată pretutindeni de către mişcările sindicale încă din anul 1996.

Organizaţia Internaţională a Muncii în afara faptului că onorează lucrătorii accidentaţi şi căzuţi la locul de muncă apreciază că, accidentările şi decesele pot fi prevenite şi reduse, recunoscând faptul că ziua de 28 aprilie este în acelaşi timp şi o zi de comemorare, dar şi o zi de sărbătoare.

(Foto Glasul Aradului.ro)

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*