Politic

Președintele PSD Timiș: “Nicolae Robu blochează dezvoltarea Timișoarei”

Președintele PSD Timiș: “Nicolae Robu blochează dezvoltarea Timișoarei”

Călin Dobra, președintele executive al PSD Timiș îi dă replica primarului. Astăzi, edilul a afirmat că sprijină CJ pentru construirea unui penitenciar în comuna Giroc, pe terenul care aparține Consiliului Județean.

Afirmația de azi vine în contextul disputei dintre autorități pentru găsirea locului potrivit de realizare a Sălii Polivalente cu mii de locuri. Nicolae Robu insistă ca aceasta să fie în zona Stadionului Dan Păltinișanu, iar președintele CJ Timiș dorește în Giroc.

Nicolae Robu trebuie să înțeleagă că nu poate trata pe toată lumea așa cum își tratează colegii de partid, că Timișoara nu este PNL Timiș și că atitudinea de lider providențial nu i se potrivește pentru simplul fapt că nu este.

Primarul Timișoarei nu este stăpân pe fondurile guvernamentale și nu poate să dicteze unor instituții asupra cărora nu are nici un fel de autoritate (Guvern, Consiliul Județean, Administrația Națională a Penitenciarelor, Compania Națională de Investiții, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii, etc).  Mai mult, este de-a dreptul îngrijorător modul despotic în care tratează instituțiile și oamenii cu care, mai apoi, dorește un dialog.

Fondurile care finanțează proiecte majore sunt repartizate în urma unor analize și studii, nu mofturi puerile, cum sunt cele pe care le-a prezentat astăzi. Dacă își dorește neapărat, poate, edilului Timișoarei i se va permite să își pună numele pe sala polivalentă, așa cum a procedat cu fântânile realizate de fostul primar, Gheorghe Ciuhandu.

Cum se lasează un proiect major cum vine domnul Robu cu altă idee care o blochează pe prima. Este fără precedent un asemenea comportament care afectează dezvoltarea unei întregi comunități. În acest ritm, pe care domnul Robu vrea să îl impună, nici peste 20 de ani nu vom dezvolta Timișoara”, a declarat șeful PSD Timiș, Călin Dobra.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*