Eveniment

Vine 1 Mai, atenție unde faceți grătare! Se împart amenzi

Vine 1 Mai, atenție unde faceți grătare! Se împart amenzi

Mare atenție unde vă amenajați picnicul! Poliţiştii sunt puşi pe dat amenzi usturătoare.

Timişenii care vor să petreacă 1 Mai la iarbă verde trebuie să afle că au câteva restricții. Astfel, reamintim că este în vigoare Legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic nr. 54 din 2012 care reglementează activităţile de picnic, derulate pe domeniul public ori privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale, având ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic.

Potrivit Legii 54/2012, persoanele fizice care desfăşoară activitatea de picnic sunt obligate, printre altele, să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă, să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat, să parcheze autovehiculele doar în zonele special amenajate în acest scop, să folosească pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice doar locurile special amenajate, amenzile fiind încadrate între 300 și ajungând până la 3000 lei.

Desfăşurarea activităţii de picnic în afara zonelor special amenajate pentru astfel de activităţi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 3.000 lei. La nivelul municipiului Timişoara, activitățile de picnic sunt permise, dar fără aprinderea focului, în parcurile special amenajate Carmen Sylva, Parcul Uzinei și Parcul Karlsruhe.

Pe platoul din zona Pădurea Verde, vizavi de Muzeul Satului, locație devenită deja tradițională, se pot desfășura, de asemenea, activități specifice sărbătoririi zilei de 1 Mai.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*