Educație

Prima ediție a evenimentului „Ziua MPT”, la Facultatea de Management în Producție și Transporturi

Prima ediție a evenimentului „Ziua MPT”, la Facultatea de Management în Producție și Transporturi

Moment aniversar la Universitatea Politehnica Timișoara. Facultatea de Management în Producție și Transporturi celebrează 21 ani de existență. Această facultate a fost înființată în 1996, ca urmare a cererii tot mai mare pentru specialiști în inginerie economică și management.

Pentru marca această zi sunt organizate o serie de evenimente la care sunt așteptați să participe atât studenții cât și cadrele didactice. Mai multe detalii aflăm de la decanul facultății, prof. dr. ing. Marian Mocan.

Facultatea de Management în Producție și Transporturi a organizat astăzi, prima ediție a evenimentului „Ziua MPT”. “Comparativ cu istoria Universității Politehnica suntem o facultate relativ nouă, însă suntem o facultate care inovează și care se adaptează realităților actuale. Împreună cu colegii mei am hotărât să organizăm o zi a MPT-ului, o zi dedicată studenților, masteranzilor, doctoranzilor și profesorilor care fac parte din colectivul Facultății de Management în Producție și Transporturi, precum și partenerilor și absolvenților noștri”, a precizat prof. dr. ing. Marian Mocan, decanul Facultății de Management în Producție și Transporturi.

La rândul său, rectorul Universității Polithnica Timișoara a declarat: “Facultatea de Management în Producție și Transpo”rturi este una dintre facultățile de frunte ale UPT, iar absolvenții ei au mare căutare pe piața muncii. Facultatea de Management în Producție și Transporturi este prima din România care are această structură. Suntem mândri că Timișoara păstrează acest drept prin faptul că efectiv tot ce înseamnă pregătirea de specialitate în acest domeniu între economie și inginerie se poate asigura într-un mod coerent”, susține rectorul UPT, prof. univ. Viorel Șerban.

Programul evenimentului care marchează 21 de ani de la înființarea facultății a fost complex, cuprinzând activități pentru toate tipurile de public: panel cu directorii de firme, prezentarea unor lucrări științifice realizate prin implicarea studenților, expoziție de artă culinară și multe altele.

În prezent, la Facultatea de Management în Producție și Transporturi sunt trei cicluri de pregătire ( Licență – 4 ani la Inginerie și Management și 3 ani la Științe Administrative, Masterat – 2 ani, Doctorat – 3 ani); un colectiv puternic, cu cadre didactice de calitate care îmbină experiența trecutului, determinarea prezentului și optimismul viitorului; 5 conducători de doctorat care îndrumă doctoranzi din România, Germania, Belgia, Algeria, Spania, Slovenia; peste 900 de studenți și masteranzi la cursurile de zi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*