Social

Ministrul Energiei, invitat la o masă rotundă pe tema crizei forței de muncă

Ministrul Energiei, invitat la o masă rotundă pe tema crizei forței de muncă

Eveniment important săptămâna viitoare la CCIAT. Ministrul Energiei, Toma Florin Petcu va fi prezent în orașul de pe Bega.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură caută soluții pentru criza forței de muncă din județul Timiș. Două societăți energetice din țară vor fi închise, iar peste 2.000 de oameni vor rămâne șomeri. Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. derulează un amplu program de restructurare și relocare de salariați calificați cu experiență în meserii ca: electrician, sudor, lăcătuș, mecanic, mașinist, excavatorist, vulcanizator, precum și salariați cu studii superioare în domeniile tehnic și economic. În acest context, angajatorii din Timiș vor putea aduce personal.

Astfel, în scopul diminuării deficitului de forță de muncă din județul Timiș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, cu sprijinul Î.P.S Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, organizează joi, 4 mai, un eveniment destinat angajatorilor din județul Timiș ce caută personal calificat, sub genericul: “Soluții concrete pentru criza forței de muncă calificată din județul Timiș”.

Acțiunea va avea loc de la ora 11, în Sala Nera (et.1) a Centrului Regional de Afaceri. Printre participanți se numără conducerea celor două societăți energetice, oficiali ai administrației publice din județele Timiș și Gorj, Camera de Comerț și Industrie Gorj, directori de instituții publice din domeniul forței de muncă (A.J.O.F.M. Timiș, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș), asociații și cluburi ale oamenilor de afaceri străini, mass media.

AGENDA evenimentului:

10.30 – 11.00 Înregistrarea participanților / Welcome coffee

11.00 – 11.10 Mesaj de bun venit adresat de dna Florica CHIRIȚĂ, Director General CCIAT

11.10 – 11.30 Luare de cuvânt invitat special: Toma-Florin PETCU, Ministrul Energiei

11.30 – 12.00 Luări de cuvânt:

       Î.P.S. Ioan SELEJAN, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolit al Banatului

 Mircea BĂCALĂ, Prefectul Județului Timiș

 Călin DOBRA, Președinte Consiliul Județean Timiș

 Nicolae ROBU, Primarul Municipiului Timișoara

12.00 – 12.30 Programul de restructurare, reorganizare şi eficientizare a Societății Complexul Energetic Oltenia SA şi Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA

Cosmin-Mihai POPESCU, Președinte Consiliul Județean Gorj

Viorel DAVID, Președinte CCI Gorj

Petre NICA, Director General Ajunct CEH

 Sorinel Gheorghe BOZA, Președinte Directorat CE Oltenia

 12.30 – 12.45  Facilități acordate angajatorilor, Marcel Dumitru MICLĂU, Director Executiv A.J.O.F.M. Timiș

12.45 – 13.00 Aplicarea reglementărilor legale, generale şi speciale, cu privire la contractele de muncă – Pavel KAŞAI, Inspector Șef Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș

13.00 – 13.15  Prezentare servicii Hitch & Mosher

13.15 Dezbateri


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*