Educație

Un elev de la Moisil va participa la un prestigios concurs internaţional. Vezi de ce are nevoie de sprijin financiar!

Un elev de la Moisil va participa la un prestigios concurs internaţional. Vezi de ce are nevoie de sprijin financiar!
Adora Beauty

Elevul Radu Suciu, din clasa a XI-a D a Liceului Teoretic Grigore Moisil Timişoara, s-a calificat la faza internaţională a concursului de Public Speaking organizat în fiecare an de E.S.U. (The English Speaking  Union).

El a obţinut Premiul I la faza naţională, precum şi premiul James Moulder for Fluent and Creative Speaking după ce în prealabil a câştigat premiul 1 la toate fazele.

E.S.U. este o organizaţie educaţională internaţională, prezentă în peste 50 de ţări, care, printre altele, organizează în fiecare an concursul de Public Speaking pentru două categorii de vârstă, 12 – 15 ani, 16 – 20 ani.

În cadrul concursului, participanţii trebuie să creeze şi să prezinte un discurs pe o temă selectată la nivel internaţional, având o limită de timp (între 4 minute şi 30 de secunde şi 5 minute şi 30 de secunde pentru grupa de vârstă 16 – 20). Tema pentru fazele locală, judeţeană, regională şi naţională a fost anul acesta „Peace is not an absence of war”. Pentru etapa internaţională participanţii trebuie să pregătească un discurs pe tema anterioara şi unul pe tema „To define is to limit”.

Concursul se desfăşoară în 50 de ţări, are mai multe etape (locală, judeţeană, regională şi naţională), dar la ultimele două pot participa doar elevii între 16 – 20 de ani. Reprezentantul României este ales în urma etapei naţionale, şi participă la ultima etapă, cea internaţională. Pentru al doilea an consecutiv această onoare revine liceului timişorean.

Elevul Radu Suciu are o bogată activitate atât în ceea ce priveşte Public Speaking (participând de 5 ani la acest concurs) cât şi in cadrul cluburilor de dezbatere, făcând parte din lotul naţional care va reprezenta România la campionatele mondiale din Bali 2017, câştigând numeroase premii întâi atât la individual cât şi la echipe la diverse concursuri naţionale şi internaţionale.

E.S.U. acoperă cheltuielile cu transportul, cazarea şi masa elevului calificat. Faza internaţionala a concursului se va desfăşura la Londra in perioada 8-16 mai 2017. Dar el este minor, deci nu poate părăsi ţara neînsoţit. Din păcate, începând de anul acesta, nici Ministerul Educaţiei, nici Inspectoratul Şcolar Judeţean nu mai acoperă costurile aferente însoţitorului, această sarcină revenind şcolilor de care aparţine elevul. Discuţiile cu cei de la ESU ne-au dat de înţeles ca suma necesară pentru cheltuielile insoţitorului ar fi de 600-700 de lire, a transmis prof. Ramona- Elena Faur, inspector școlar.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*