Social

Sancțiuni de peste 17.000 lei pentru două firme. De ce le-a amendat Poliţia Locală

Sancțiuni de peste 17.000 lei pentru două firme. De ce le-a amendat Poliţia Locală

Politiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au aplicat şapte sancțiuni unei firme care a lipit afișe publicitare, în mai multe zone din oraș, prin care anunța că recrutează forță de muncă. Astfel, reprezentanții GI Group Staffing Company au fost sancționați cu câte 500 de lei pentru toate cele şapte cazuri constatate că au fost lipite afișe în locuri neautorizate precum stâlpi, copaci, garduri și alte locații.

Poliţia Locală reaminteşte că potrivit Legii 185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate, această faptă este interzisă, sancțiunile fiind încadrate între 500 și 5.000 lei. Reprezentanții societății și-au luat angajamentul să îndepărteze afișele.

O altă firmă sancționată pentru lipirea de postere publicitare de dimensiuni mai mari de această dată este SC Unik Show SRL, care a amplasat în locuri neautorizate afișe reprezentând organizarea de concerte cu diferiți artiști, sancțiunile aplicate conform HCL 371/2007 modificată fiind de câte 2.000 lei fiecare tot pentru şapte situații constatate. Totalul sancțiunilor se ridică la 14 în valoare de 17.500 lei.

Poliția Locală atrage atenția că vor fi în continuare efectuate verificări luându-se măsurile legale în situațiile de încălcare a legislației în vigoare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*