Social

Razie fulger a poliţiştilor locali. Au dat amenzi cu nemiluita pentru parcări ilegale

Razie fulger a poliţiştilor locali. Au dat amenzi cu nemiluita pentru parcări ilegale

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au organizat marţi o acțiune care a vizat verificări pe linia depistării conducătorilor de autovehicule care opresc sau staționează în stațiile mijloacelor de transport în comun și pe piste special amenajate pentru circulația bicicletelor. În cadrul acțiunii au fost aplicate 36 de sancțiuni, din care 17 procese verbale de constatare a contravenției au fost întocmite la fața locului, iar 19 au fost colante autoadezive, conducătorilor auto urmând a le fi întocmite procesele verbale în perioada imediat următoare.

Faptele menționate sunt prevăzute și sancționate prin OUG 195/2002, iar amenzile sunt cuprinse 290 lei și 725 lei, și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de încadrarea faptei, respectiv oprire sau staționare.

Astfel de probleme au fost constatate în zonele: Calea Aradului, Calea Sever Bocu, Calea Martirilor, I. C. Brătianu, Str. V. Babeș, Eroilor, Simion Bărnuțiu etc. În ceea ce privește oprirea sau staționarea pe pistele special amenajate pentru bicicliști, reamintim că, pentru operativitate, timișorenii pot sesiza încălcări ale legislației care vizează această problemă la numărul special destinat 0356.913.

Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția conducătorilor auto să respecte legislația în ceea ce privește oprirea sau staționarea în stațiile mijloacelor de transport în comun pentru a nu îngreuna circulația autovehiculelor care transportă călători, precum și circulația altor autovehicule.
Referitor la pistele pentru biciclete, acțiunile vor fi intensificate deoarece, ca urmare a încălzirii vremii, tot mai mulți cetățeni folosesc bicicleta pentru a se deplasa, iar prin parcarea autovehiculelor pe piste acest lucru este îngreunat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*