Eveniment

Poligon indoor, primul din Timiș autorizat pentru trageri cu arme lungi

Poligon indoor, primul din Timiș autorizat pentru trageri cu arme lungi

O bază sportivă de antrenament și agrement pentru tir cu arme de foc a fost inaugurată astăzi în comuna Giroc. Este vorba despre Poligonul (indoor) Mag Tehnica, primul din Timiș autorizat pentru trageri cu arme lungi.

Această nouă bază sportivă și de agrement a fost gândită și realizată pentru a oferi o gamă largă de servicii pentru toți pasionații și amatorii de sporturi individuale sau de echipă.“Astăzi am inaugurat o bază sportivă de tir sportiv în Giroc. Se adresează celor care doresc să opereze arme de foc în condiții de maximă siguranță. Poligonul este format din patru linii de 25 m unde se pot executa trageri cu pistoale și două linii de 70 m unde putem să folosim arme lungi. În cadrul bazei noastre operează o serie de cinci instructori, care sunt angajați ai societății noastre, și un număr de șapte instructori colaboratori. Am fost ofițer activ al Jandarmeriei Române. Mă ocup de gestionarea poligoanelor din 2011, când am început cu primul poligon Mag Tehnica I. Am trecut la pasul următor, la arme lungi, în cadru perfect organizat și foarte sigur. În județul Timiș, există patru poligoane private”, a afirmat Marius Stănuș, managerul poligonului.

Partea extraordinară a acestui sport e că nu există limită superioară de vârstă. Tirul sportiv poate însemna agrement, pentru început, și performanță, ulterior.“Am inițiat inclusiv programe care se adresează copiilor și tinerilor, cu specificația că, pe acest tronson de vârstă, se utilizează arme cu aer comprimat. De asemenea, punem la dispoziție cursuri de inițiere în acest sport, dar și cursuri de perfecționare sau, altele, cu adresabilitate înspre aceia care-și doresc să devină instructor”, informează organizatorii.

Astfel, sunt oferite 30 de pachete standard și modulare, variate din punct de vedere financiar și accesibile tuturor categoriilor de persoane (prețurile fiind între 80 și 500 lei/pachet).

În plus, Poligonul Mag Tehnica oferă servicii și deținătorilor armelor de vânătoare și de colecție. Ei au posibilitatea ca, în incinta noastră, să-și probeze (respectiv să-și regleze) armele.“Eu prevăd că va fi o locație foarte des vizitată și un mijloc deosebit de a te descărca de energia din timpul zilei. Sigur, nu îndem pe nimeni să facă acest lucru în afara unui sistem organizat cum este acesta, dar el va oferi cadrul legal. Este nevoie de un spațiu de antrenament pentru cei care sunt posesori de arme, în sensul că ei nu prea au unde să facă aceste exerciții. Cinci cartușe pe lună sau 10 cartușe pe lună nu înseamnă nimic la un purtător de arme și mai ales la cei care poartă arme pentru acțiune, și pentru cei care au arme pentru autoapărare și sunt locuitori și ai Girocului și ai Timișoarei”, a trabsmis primarul comunei Giroc, Iosif Toma.

Baza Sportivă și de Agrement Poligon Mag Tehnica stă la dispoziția celor care își doresc câteva ore de relaxare în ”compania” tirului sportiv și oferă servicii profesionale și de specialitate performerilor pe acest palier.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*