Administrație

Consiliul Județean Timiș alocă două milioane lei pentru lăcașele de cult

Consiliul Județean Timiș alocă două milioane lei pentru lăcașele de cult

Consiliul Județean Timiș alocă două milioane lei pentru lăcașele de cult. Aleșii s-au reunit astăzi în cadrul ședinței de plen pentru a vota proiectele județului.

Astfel, pe ordinea de zi s-a aflat și un proiect de hotărâre care prevede aprobarea Regulamentului pentru acordarea sprijinului financiar unităților de cult religioase.

Potrivit președintelui CJ, Călin Dobra, cea mai mare sumă, 1,6 milioane lei,  îi revine cultului creștin ortodox. În plus, câte o sută mii lei le revin cultelor romano-catolic și penticostal, iar 75 mii lei cultului baptist. Diferența este împărțită între cultele reformat, adventist, evanghelic, greco catolic, ortodox ucrainean și ortodox sârb.“Vom face demersurile pentru fiecare biserică în parte. Vor demara lucrările, se va transmite la nivelul CJ situația. În momentul în care vom avea toate documentele justificative vom vira banii în contul cultelor religioase. Banii nu sunt suficienți, solicitările la nivelul CJ din partea cultelor sunt mult mai mari. Am aprobat în buget suma de 2 milioane lei. A fost împărțită în baza solicitărilor pentru lucrări, procentului de enoriași la nivelul județului Timiș. Nevoile sunt mult mai mari”, a spus șeful CJ Timiș.

În Timiș sunt zece culte care au primit bani, iar sumele sunt împărțite direct proporțional cu numărul de practicanți.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*