Administrație

Avocatul unui om de afaceri, circ în ședința CJ Timiș. Vezi ce a solicitat

Avocatul unui om de afaceri, circ în ședința CJ Timiș. Vezi ce a solicitat

Dispute, astăzi, în cadrul ședinței de plen a Consiliul Judeţean Timiş. Avocatul omului de afaceri Dorin Epure i-a luat la rost pe reprezentanții CJT. Motivul, întârzierea procedurilor de licitație pentru închirierea spațiilor din incinta Bastionului Therezia. Este vorba despre Cheers, cafeneaua Café de Paris și clubul Zambara care aparțin firmei Elaine SRL, deținută de omul de afaceri Dorin Epure.

Contractul a expirat încă de la începutul acestui an și există o hotărâre de Consiliu Județean de scoatere la licitație a acestor spații. CJ Timiș are un titlu executoriu nedefinitiv, emis de Judecătoria Timișoara, contestat de SC Elaine SRL. Contractul cu omul de afaceri Dorin Epure a expirat încă de la începutul anului 2016, însă acesta nu a eliberat spațiile. Astfel, reprezentanții firmei au cerut organizarea de urgenţă a licitaţiei.

De cealaltă parte, conducerea CJ a explicat că licitaţia nu a putut fi organizată din cauza firmei care încă nu a eliberat spatiul. În plus, Călin Dobra a declarat că spaţiile din Bastion vor fi reorganizate astfel încât instituţiile de cultură din subordinea Consiliului Judeţean să beneficieze de spaţii generoase.“Am dat dispoziția de de demara un raport de evaluare, care ne va spune clar care este prețul de închiriere la Bastion. Avocatul contesta că nu am demarat mai repede comisia de licitație. În proiect scrie foarte clar că demararea procedurile în momentul în care se eliberează spațiul respectiv. Spațiul a fost eliberat în martie, pentru că nu au vrut să iasă din spațiul respectiv. Vrem să facem și o reorganizare în cadrul Bastionului, acolo avem activitatea Teatrului Merlin, Muzeului Banatului și încercăm să facem o reorganizare”,  a spus președintele CJT, Călin Dobra.

Potrivit vicepreședintelui Roxana Iliescu, doar două spații din cele deținute de firma Elaine au fost eliberate.“Personal am fost pe teren împreună cu colegi din aparatul de specialitate. Am fost la fața locului, am fotografiat și am filmat exact situația în fapt. Vă confirm evacuarea propriu-zisă a două spații din cele deținute de societate. Au fost evacuate la începutul lunii martie a acestui an. CJ face toate demersurile pentru a-și recupera întreaga sumă aferentă pentru lipsa de folosință, pentru cel aproape un an de zile, cât noi am fost lipsiți de folosința spațiilor respective, timp în care această societate nu a înțeles de bună voie și conform legii să elibereze spatial, întrucât nu avea niciun titlu în baza căruia să își țină bunurile în incinta spațiilor pe care noi le deținem”, a afirmat Roxana Iliescu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*