Administrație

Parlamentul a votat majorarea salariilor primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de CJ

Parlamentul a votat majorarea salariilor primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de CJ
Adora Beauty

Parlamentul a votat majorarea cu 30%  a indemnizaţiilor primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de Consilii Județene. Amendamentul, depus de parlamentarii PNL, a fost susținut de toate grupurile parlamentare și de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Camera Deputaților este for decizional, astfel că proiectul va merge la promulgare, la președintele Klaus Iohannis.

Ordonanța de Urgență 9/2017 a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților cu două amendamente care prevăd mărirea cu 30% a  soldelor şi salariilor primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene, începând cu data de 1 aprilie 2017.

„În urma aplicărilor succesive a măririlor de salarii minime, ei au rămas cu solda de bază undeva la 700 de lei, ceea ce era anormal. Am adus-o, începând cu luna aprilie, la nivelul salariului minim, astfel încât şi poliţiştii, şi cei din armată să beneficieze de măririle salariale promise. De asemenea, în urma unui amendament şi cu sprijinul doamnei ministru al Muncii, am adoptat şi mărirea salariilor primarilor şi viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene cu 30%, începând cu luna aprilie, până când legea salarizării va intra în linie dreaptă”, a declarat preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, Adrian Solomon, în plen.

 

Sursa: libertatea.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*