Politic

Deputatul Matei Suciu, apel către mamele din Timiș: “Imunizaţi-vă copiii!”

Deputatul Matei Suciu, apel către mamele din Timiș: “Imunizaţi-vă copiii!”
Adora Beauty

Veste îngrijorătoare pentru vestul țării în privința sănătății! Acesta se află în topul deceselor din cauza rujeolei. Statistica arată că numărul celor care au murit de rujeolă a ajuns la 23, dintre care șapte în județul Timiș.

Potrivit Ministerului Sănătății, în România au fost confirmate 4.793 de cazuri de rujeolă, cele mai multe în județele din vestul țării. Analizele au arătat că dintre aceștia, niciun copil nu a fost vaccinat. O prevedere a unui proiect de lege a intrat în dezbatere și își propune creșterea numărului copiilor vaccinați, pentru evitarea epidemiilor. Acesta a fost depus spre dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății.

În acest context, deputatul PSD, Matei Suciu, face apel la părinți să își vaccineze copiii.“Ştirile sinistre şi mult prea dese, referitoare la decesele pe bandă rulantă ale bebeluşilor sub un an din cauza rujeolei, mă determină să solicit, public, prietenilor, cunoştinţelor, celor care mă cunosc şi citesc un mesaj simplu: nu vă jucaţi cu viaţa copiilor voştri!

Suntem în Săptămâna Europeană a Imunizării. Şi dacă n-am fi, e dovedit că scăderea ratei vaccinării a condus la epidemii de rujeolă şi rubeolă, ce ar fi putut să fie prevenite, e semnat şi parafat de către specialişti acest verdict sumbru!

Sunt surprins neplăcut de faptul că Timişul se află pe harta neagră a deceselor bebeluşilor şi mă întreb de ce am ajuns aici: ştiu că suntem oameni deschişi la minte, în ton cu alertele moderne şi într-ale medicinei, putem, deci, face diferenţa între ce e bine şi ce e rău. Nu polemizez, chiar nu e momentul, dar să-ţi sacrifici propriul copil pe altarul unor studii care NICIODATĂ nu vor fi lămuritoare sută la sută e prea mult! Bebeluşii mor din cauza celor care nu îşi vaccinează copiii! E un mediu periculos pentru cei care intră în viaţa aceasta şi n-au cum să se apere.

Organizatia Mondială a Sănătăţii atrage atentia că riscul copiilor sub 5 ani de a dezvolta complicatii serioase si chiar de a deceda din cauza bolilor prevenibile prin vaccinare este foarte ridicat. Potrivit sursei citate, rujeola este una dintre cauzele principale de deces în rândul copiilor, în 2015, pe plan global, înregistrându-se 134.200 de decese asociate acestei boli!

Mesajele Organizatiei Mondiale a Sănătăţii în cadrul Săptămânii Europene a Imunizării cu privire la importanţa vaccinării copiilor vizează RESPONSABILIZAREA PĂRINŢILOR! Asta vă cer şi eu. Din tot sufletul!”, a transmis deputatul social-democrat, Matei Suciu.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*