Eveniment

Captură de țigări netimbrate descoperite ascunse într-un TIR la vama Nădlac II

Captură de țigări netimbrate descoperite ascunse într-un TIR la vama Nădlac II

Aproape 180 mii de pachete cu țigări netimbrate au fost depistate de polițiștii de frontieră la vama Nădlac II – Csanadpalota. Țigările erau ascunse într-un camion, condus de un cetățean roman și urmau a fi introduse ilegal în ţară.

Ieri ora 20.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român în vârstă de 35 ani, domiciliat pe raza municipiului București, care se afla la volanul unui autocamion, înmatriculat în România.

În urma controlului, polițiștii au constatat că autocamionul era gol, iar în partea din faţă a semiremorcii au obesrvat un perete dublu, confecţionat din tablă, în care se aflau mai multe baxuri de ţigări. Automarfarul şi şoferul acestuia au fost duşi la sediul punctului de frontieră, pentru continuarea verificărilor. Astfel, în urma controlului amănunțit, polițiștii de frontieră au descoperit, în spaţiul special amenajat, 177.500 pachete cu tigări marca Malboro, fără marcaje fiscale, în valoare totală de 2.840.000 lei.

Faţă de cele constatate, şoferul autocamionului a declarat că a efectuat un transpot de hârtie pentru o firmă din Budapesta, iar la întoarcere spre România a preluat camionul gol, fără a avea cunoștință că în acesta sunt ascunse țigări.

Automărfarul a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră până la finalizare cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de deţinere de către o persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*