Educație

Examen important pentru dascălii din Timiș. Se așteaptă rezultatele

Examen important pentru dascălii din Timiș. Se așteaptă rezultatele

Aproape 170 de dascăli din Timiş au avut, zilele trecute, examenul de definitivat, la Colegiul Național “C.D Loga” din Timișoara. Rezultatele vor fi afișate în 25 aprilie, contestațiile vor putea fi depuse în 25 și 26 aprilie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 30 aprilie la centrele de examen, dar și pe site-ul http://definitivat.edu.ro/.

Pentru a promova examenul de definitivat, profesorii trebuie să obţină cel puţin nota 8. Cei care iau notă mai mică pot fi angajaţi în învăţământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanţi. Transmiterea la nivel central a tabelelor nominale cu candidații admiși și validarea rezultatelor examenului prin ordin de ministru au ca termen-limită data de 22 mai.

Proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2017, s-a desfășurat pe 20 aprilie în 42 de centre — câte unul în fiecare județ și în municipiul București. În această sesiune, examenul național pentru definitivare în învățământ s-a organizat la 90 de discipline.

Examenul certifică faptul că un cadru didactic debutant care a optat pentru această carieră dispune de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*