Sport

Echipa FC Banatul din Timișoara este cea de a treia finalistă Neymar Jr’s Five

Participants perform during Neymar Jr's Five Qualifiers in Timisoara, Romania on April 22, 2017

Timișoara a fost cel de-al treilea oraș în care ne-am oprit pentru a căuta cei mai talentați fotbaliști din cadrul turneului Neymar Jr’s Five. Vremea rece și norii de pe cer nu le-a împiedicat pe cele 32 de echipe să vină dis de dimineață pe terenurile din incinta Liceului cu Program Sportiv Banatul să ne arate că timișorenii sunt pricepuți la fotbalul cinci-la-cinci. Printre echipele prezente a fost și una formată din studenți francezi, veniți să studieze în România, o altă țară cu tradiție în fotbal.

Mulți amatori, dar și profesioniști s-au “bătut” în strategie, scheme și dribling-uri pentru un loc în finala națională Neymar Jr’s Five, care-i duce cu un pas mai aproape de finala mondială din Brazilia.

Cea de a treia etapă de calificări a fost cea mai competitivă și echilibrată de până acum. Aici am văzut pentru prima dată cartonașe roșii, dar și meciuri cu scor alb până la finalul celor zece minute de joc oficiale, iar alte meciuri au ajuns să se încheie prin goluri de departajare, chiar dacă prin conceptul Neymar Jr’s Five – de fiecare dată când o echipă înscrie, cealaltă pierde un jucător – ne-am fi așteptat ca totul să fie mult mai simplu. Cel mai scurt meci s-a încheiat după numai trei minute.

Jucătorii, nu numai că ne-au impresionat pe teren, dar au stat foarte bine și la capitolul creativitate, atunci când a venit vorba de numele echipelor înscrise – Vulturii Milanezi, Clanul Sportivilor, Muncitorul Moșnița sau Vameșii, dar i-am avut pe teren și pe Turbo Guys, Viitorul Național, Minerul Lupeni sau L’Esperance.

În finală au ajuns echipele FC Banatul, echipă care a câștigat calificările și anul trecut, și Vameșii. Meciul a fost unul foarte echilibrat, ambele echipe având jucătorii foarte bine poziționați în teren. După zece minute de joc meciul s-a încheiat cu 2-0 în favoarea FC Banatul, calificându-se astfel pentru a doua oară în finala națională.

“Experiența de anul trecut credem că a fost foarte importantă. Am știum cum să ne împărțim rolurile pe teren și cum să abordăm strategia de joc. Ne-am dorit foarte mult calificarea în finala națională”, au spus membrii echipei FC Banatul.

Astfel, FC Banatul alături de ABC United (București) și NetRom (Craiova) sunt cele trei echipe calificate în finala națională. Seria de calificări continuă la Tîrgu Mureș (29 aprilie), Cluj-Napoca (6 mai), Iași (13 mai) și Constanța (27 mai).

O a opta etapă va avea loc peste Prut, la Chişinau, pe 20 mai.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*