Administrație

Nicolae Robu: “Consiliul Județean, un adevărat obstrucţionist al dezvoltării oraşului”

Nicolae Robu: “Consiliul Județean, un adevărat obstrucţionist al dezvoltării oraşului”

Investitorii care vin în Timișoara întâmpină adevărate probleme privind legislația eliberării avizelor, modificată la finalul anului 2016. Edilul Nicolae Robu susține că arhitectul-șef al județului, Loredana Pălălău, boicotează proiectele de dezvoltare ale orasului. Aceasta cere studii care împiedică avansarea unor proiecte de dezvoltare.“Mi se plâng investitorii şi mă plâng şi eu că după modificările legii, CJ este un adevărat obstrucţionist al dezvoltării oraşului, al promovării investiţiilor în Timişoara. Nu mă refer la Consiliul Judeţean în ansamblul său, ci la atitudinea pe care doamna arhitect-şef o are. Mereu învârte hârtiile cât poate de mult şi trec luni de zile fără să se progreseze cu tot ce vrem să facem şi noi Primăria şi investitorii în municipiul Timişoara. Vorbesc despre legislaţia privind eliberarea avizelor, care a fost modificată la finalul anului 2016. Această lege a stricat foarte mult treburile. Este făcută de minţi întortocheate care parcă o au o bucurie să frâneze dezvoltarea societăţii şi unii oameni profită din plin de pârghiile pe care această lege le pune în mâna lor şi cer tot felul de studii şi parastudii şi când li se prezintă fac obiecţii că de fapt nu sunt ceea ce se aşteaptă să fie în conţinutul lor. Noi dezvoltăm o societatea ultra-birocratizată. Niciunde pe planetă societăţile hiper-birocratice nu au putut fi birocratizate”, a spus primarul  Nicolae Robu.

Capitala Banatului este în topul destinațiilor benefice pentru investiții. Adunarea Europeană pentru Afaceri a desemnat Timișoara ca destinație prioritară pentru investiții de infrastructură. În primăvara anului trecut, revista Forbes a nominalizat Timișoara, cel mai dinamic oraș din România.

Potrivit edilului Nicolae Robu, principalul beneficiu al acestui titlu este promovarea orașului în fața marilor investitori, care pot veni la Timișoara să deruleze afaceri. Criteriile pe baza cărora membri Adunarării Europene pentru Afaceri din Oxford acordă anual acest titlu sunt: poziţionarea economică și geografică, potenţialul resurselor naturale, potenţialul economic, energia, transportul, infrastructurile sociale și industriale, resursele umane din regiune, nivelul de educaţie și accesul la sănătate, potenţialul în inovare, tehnică și știinţă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*