Național

Victimele nămeților din Moldova transportante cu șenilate

Victimele nămeților din Moldova transportante cu șenilate
Adora Beauty

Vremea nepraznică din estul țării face victime. Moldova e sub nămeți.

Mai multe drumuri naţionale din nord-est au fost închise din cauza viscolului şi a zăpezii. IGSU a dispus măsuri urgente pentru deblocarea a trei autocare, surprinse de zăpadă în localitățile Albița, Crasna și Valea Grecului din județul Vaslui.

Potrivit IGSU, nu au fost semnalate probleme medicale ale ocupanților. Pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul echipajelor locale de intervenție au fost dislocate trei șenilate (una de la ISU Brăila și două de la ISU Vrancea), încadrate cu personal medical SMURD. “Un autocar cu 53 de persoane s-a aflat în Vama Albița, un autocar cu 34 de persoane în zona localității Crasna, pe sensul de mers spre Huși, un autocar cu 18 copii cu vârste între 10-12 ani, de altă naționalitate, se află în zona localității Valea Grecului, pe sensul de mers spre Huși“.

 Spre această zonă a plecat în sprijin și o șenilată de la Direcția Regională de Drumuri si Poduri Iași, în baza protocolului încheiat între IGSU și CNAIR. Totodată, în sprijinul persoanelor din autocare au  acționat o autofreză și un camion de intervenție din cadrul ISU Vaslui și două transportoare din cadrul unității militare din Huși.

După preluarea acestora, persoanele au fost transportate în spațiile de cazare temporară puse la dispoziție de către Primăria Huși, unde vor primi apă și hrană.

 

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*