Administrație

Timișoara, orașul cu cele mai mici taxe și impozite din țară

Timișoara, orașul cu cele mai mici taxe și impozite din țară

Timișoara se număra printre orașele cu cele mai mici taxe și impozite pe clădiri și terenuri.

O listă cu situația comparativă a valorii taxelor și impozitelor locale din mai multe localități (Cluj, Iasi, Brasov, Oradea sau Constanța) a fost făcută publică astăzi de către conducerea Primăriei Timișoara.

Potrivit edilului Nicolae Robu, lista a fost întocmită în vederea pregătirii hotărârii de Consiliu Local la nivelul taxelor și impozitelor în Timisoara, în 2018.“Am cerut o situație comparativă între valoarea taxelor și impozitelor locale în Timișoara și în alte orașe ale țării. Am făcut gestul acesta și pentru a ne pregăti pentru elaborarea proiectului HCL pentru 2018. Mi-am dorit ca în Timișoara să avem taxe și impozite mici. (…)Veți vedea cât s-a încasat acum față de cât s-a încasat în 2016. Am încasat mai mult acum. La unele a scăzut un pic, dar nu semnificativ, iar la altele au fost creșteri considerabile”, a explicat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

În plus, edilul spune că taxa pe paragină (terenuri și clădiri neîngrijite) este mai mare la Timișoara, 500%, față de Oradea (400%) și Brasov (200%).


Un comentariu

  1. Dl primar Toma de ce la Giroc platesc la un imobil 30 de mi de lei anual si la Timisoara e 13 mi de lei anual acelasi imobil? reduceti procentu ala de la 0,5 % din valoarea evaluata la 0,2% cat e la Timisoara. Girocu inca nu e ceea ce se vrea sa fie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*