Politic

Peste 400 de liberali așteptați să își aleagă președintele în Timiș

Peste 400 de liberali așteptați  să își aleagă președintele în Timiș

Liberalii din Timiș se pregătesc mâine de alegeri interne. Nicolae Robu și-a prezentat echipa PNL alături de care va candida pentru nu nou mandat de președinte al Filialei Timiș.

Astfel, peste 400 de liberali sunt așteptați la Centrul Regional de Afaceri să își aleagă președintele. Pentru aceasta functie au intrat in cursa actualul președinte interimar al PNL Timiș, Nicolae Robu, și Alin Nica, primarul din Dudeștii Noi.

Robu are o o echipă formată din peste 33 de liberali. Marea deziluzie e că echipa fostului PDL nu are niciun candidat intrat în cursă. Primarii PDL se simt tradați de Dan Popa care a bătut palma cu Nicolae Robu. Amândoi provin din județul Arad, la o distanță de aproximativ 20 km.

O parte din primarii PDL aveau mare încredere în primarul orașului Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, care i-a trădat și nu a dorit să candideze, susținându-l pe Alin Nica pentru funcția de președinte PNL Timiș. Astfel, cel puțin 7-8 primari din fostul PDL îl susțin pe Nicolae Robu. Vorbim despre Primăria Tomești, Fibiș, Foeni, Darova, Ghizela, Făget care nu au altă alternativă. În culisele politicii circulă o informație că după Congresul PNL o mare parte din foștii PDL-liști din vestul țării se vor repoziționa din punct de vedere politic.

Pe surse, în urmă cu două săptămâni a existat o întâlnire de taină între Gheorghe Falcă, primarul Aradului, Sorin Frunzăverde, Dorin Gligor (HD) și Mihai Stănișoara (MH). Aceștia au discutat despre formarea unui nou partid politic în care să se regăsească toți foștii PDL-liști, PMP-iști și cei care au trecut la PSD. Pe zona Moldovei, responsabil ar fi Gheorghe Flutur, în Constanța – Gigi Chiru, iar în Muntenia – Cezar Preda, în  București – Cătălin Predoiu, Sulfina Barbu și Costică Canacheu.

Primarii din Timiș l-au acuzat în repetate rânduri pe Nicolae Robu de rezultatele slabe de la alegerile electorale si parlamentare, dar și de lipsa de organizare a partidului în județ.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*