Economic

Birou Regional al Camerei de Comerț Româno-Britanică la Timișoara

Birou Regional al Camerei de Comerț Româno-Britanică la Timișoara

Camera de Comerț Româno-Britanică și-a deschis, oficial, birou la Timișoara. Evenimentul a avut loc ieri seară și a fost prilejuit de vizita Ambasadorului Marii Britanii, Excelența Sa Paul Brummell. Biroul Regional se afla pe strada I.C. Brătianu nr. 114.

Ambasadorul britanic a subliniat că România este un partener strategic al Marii Britanii.“Săptămâna următoare voi fi la Constanța pentru vizita unui distrugător britanic și pentru a spune, împreună cu colegi români, bun venit unui număr de patru avioane britanice care vor staționa pe teritoriul României, pentru a apăra zona Mării Negre”, a transmis ambasadorul Marii Britanii în România.

În plus, Excelența Sa Paul Brummell a subliniat că există o colaborare foarte bună cu Timișoara și județul Timiș, dar care trebuie dezvoltată, ceea ce a făcut ca joi să fie deschis aici Biroul Regional Timișoara al Camerei de Comerț Britanico-Română. “Sunt în jur de o sută de firme britanice care activează în județul Timiș, dar putem face mai mult. Pentru aceasta am deschis Biroul Regional Timișoara al Camerei de Comerț Britanico-Română, pentru a dezvolta relațiile noastre. Direcțiile de interes pentru cooperarea româno-britanică reprezintă un spectru larg, domeniul cu cea mai mare rată de creștere este cel din IT și sunt firme care au mii de angajați în România, avem investiții în domenii foarte diverse. În Timiș, avem de la firme specializate în traducerea în diverse limbi până la Cramele Recaș, specializată în tehnologia vinurilor, avem un număr consistent de firme în foarte multe domenii”.

La rândul său, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a punctat că deschiderea biroului regional va apropia și dezvolta relațiile bilaterale. “Dacă până acum am organizat parteneriate și misiuni economice, acorduri, de azi, relațiile de colaborare se vor dezvolta. Va urma o vizită la Londra și o misiune economică. Domnul ambasador a promis că revine la CCIA Timiș pentru a încropi un program de colaborare și o agendă de lucru. (…) Am vorbit despre industrie, la modul general. Pe producție mai mult și mai puțin pe servicii. Vrem să vedem dacă putem atrage firme britanice care să producă în județul Timiș. Așa am promis, că noi, CCIA Timiș, promovăm produsele autohtone pe piața dumnealor și investițiile din Marea Britanie să fie promovate la noi”, a explicat Florica Chiriță, director general al CCIA Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*