Eveniment

21 de şoferi au devenit pietoni în ultimele zile

21 de şoferi au devenit pietoni în ultimele zile

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, aplicând aproape 400 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 212 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Au fost reţinute 21 de permise de conducere.

În perioada 17  – 20 aprilie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au aplicat aproape 400 de amenzi, dintre care 212 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 40 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 21 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi limitelor legale de viteză. Agenţii au retras 7 certificate de înmatriculare.

În weekend, poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*