Economic

Principalele prevederi legislative vamale în 2017 prezentate operatorilor economici din Timiș

Principalele prevederi legislative vamale în 2017 prezentate operatorilor economici din Timiș

Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș în parteneriat cu Direcția Regională Vamală Timișoara și Asociația Operatorilor Economici Autorizați au organizat astăzi, un seminar de informare a mediului de afaceri.

Astfel, agenții economici au fost informați despre noutățile legislative din domeniul vamal, a celor mai importante schimbări aduse în legislația vamală și este susținut de specialiști și experți în domeniu. “În cadrul seminarului au fost abordate trei subiecte majore, conceptul de vămuire centralizată la nivel național, statutul de agent economic autorizat și aplicarea simplificărilor în declararea mărfurilor. Consider că aceste seminarii sunt importante pentru oamenii de afaceri din Timiș pentru a fi informați cu privire la modificările legislative apărute în legislația vamală și totodată, poate cel mai important, de a vedea care sunt avantajele create pentru dânșii, care derivă din aceste modificări”, a anunțat Gabriel Moldovan, directorul executiv al Direcției Regionale Vamale Timișoara.

Prezentăm beneficiile pe care Asociația AEO Forum le poate aduce prin înscrierea ca și membri. Am structurat aceste beneficii sub patru mari dimensiuni: partea de networking, de conctare, partea de implicare, partea de informare și expertiză. Ne dorim ca Asociația AEO Forum să devină o platformă pentru dezbaterea acestor orientări și norme cuprinse în legislația națională și internațională referitoare la certificarea AEO(Operator Economic Autorizat) și membrii pot beneficia de informări, analize, raportări de reprezentare în fața instituțiilor guvernamentale, asociațiilor de profil. În prezent ar fi 140-150 de firme certificate în România, să facem o comparație, în Germania sunt 6000 de firme certificate AEO. Ne dorim să promovăm avantajele certificării, să arătăm firmelor care derulează operațiuni importante că participând vor afla mai multe lucruri, vor înțelege ce trebuie să facaă pentru partea de post-autorizare”, a transmis Marius Gaiță, membru fondator al AEO Forum.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*