Turism

Jurnal de călătorie: Belgradul în două zile (FOTO)

Jurnal de călătorie: Belgradul în două zile (FOTO)

Dacă îţi place să te plimbi pe jos şi să faci shopping, poţi începe cu renumita stradă Knez Mihailova. Străduţa se aseamană cu centrul vechi din Bucureşti, multe magazine ale unor renumite branduri având preţuri piperate şi o sumedenie de terase şi restaurante pe alese. După ce traversezi înspre nord străduţa ajungi în faimosul parc al cetăţii Kalemegdan, unde poţi vizita muzeul militar. În parc sunt expuse tancuri şi rachete, există de asemenea un loc special amenajat pentru copiii cu dinosauri, o imitaţie a Jurassic Parckului.

După o plimbare de aproximativ două ore bune, am luat un taxi spre restaurantul Lorenzo Kakalamba. Taxiurile sunt relativ ieftine, poţi chiar negocia cu unii taximetrişti. Pornirea costă 170 de dinari cam 1,5 euro şi la final plăteşti maximum 500 de dinari aroximativ 20 de lei.

La intrarea în restaurant te întâmpină Regina Kakalamba cu ai ei oşteni ,,chicioşi”, specificul restaurantului este mediteranean, dacă eşti fan peşte şi fructe de mare este locul ideal. Pe toată durata mesei ai ocazia să admiri oiţele şi usturoiul imens atârnate de tavan – care imită bariera de corali, pardoseala din sticlă cu vedere înspre restaurant şi o grămadă de personaje animate din Star wars, Terminator, chiar şi Pinocchio. Mâncarea este delicioasă, foarte bine preparată, raportul calitate-preţ fiind unul foarte bun. La întoarcere ne-am plimbat pe străduţa Scadarlija, un mic cartier boem, cu restaurante de poveste şi terase vesele.

A doua zi, după micul-dejun am pornit înspre Muzeul Nikola Tesla, am ajuns printre primii la ora 10 dimineaţa, biletul costă 500 de dinari. Vă recomand să ajungeţi cât mai devreme pentru a viziona filmul de prezentare despre viaţa şi experimentele lui Tesla, precum şi poveştile din spatele fiecărui exponat în parte. Muzeul este aproape de Catedrala Sf. Sava, se poate ajunge pe jos în aproximativ 15 minute.

Ada Ciganija este un parc imens cu cafenele, terase, terenuri de sport şi un lac în centru, unde vara se face plajă. Astfel am închiriat o bicicletă cu 200 de dinari pe oră şi am parcurs toată insuliţa. De aici am pornit înspre Zemun, un cartier din Noul Belgrad, unde te întâmpină o panoramă superbă a râului Sava care se varsă în Dunăre. La Terasa Sant Andrea am comandat specialitatea de peşte a la Sant Andrea Perch şi am savurat un pahar de vin alb baricat.

Pe faleză poţi să admiri lebedele, bărcuţe de toate tipurile şi poţi savura o îngheţată sau o pungă de popcorn, din câte am observat popcornul e la mare căutare şi are succes. Din Zemun vă puteţi întoarce cu autobuzul 84 care vă lasă direct în centrul vechi, costă 300 de dinari 2 bilete şi le achiziţionaţi direct de la şofer.

Tipsuri de călătorie:

  • Descărcaţi-vă o hartă de pe internet sau o luaţi direct de la locul de cazare, pentru că puteţi să parcurgeţi pe jos multe dintre obiective;
  • Schimbaţi banii direct aici, e mai bun cursul decât în România, 1 euro=123 de dinari;
  • Atenţie mare la cum circulaţi şi pe unde traversaţi, nu se prea respectă regulile de circulaţie, iar dacă aţi călătorit cu maşina e bine să o parcaţi într-un garaj ca să nu aveţi emoţii;
  • Aveţi grijă de geanta cu bani şi acte,
  • Dacă doriţi să vă rezervaţi din timp vacanţa de vară, Belgradul e locul ideal, agenţiile de turism au oferte variate pentru toate buzunarele;
  • Nu e locul ideal pentru shopping, hainele şi pantofii au preţuri nejustificate;
  • Vă ajunge o noapte de cazare ca să vizitaţi toate obiectivele descrise mai sus.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*