Social

Ambasadorul Paul Brummell:”Marea Britanie va păstra legăturile strânse cu România chiar și după Brexit”

Ambasadorul Paul Brummell:”Marea Britanie va păstra legăturile strânse cu România chiar și după Brexit”

Administrația Aeroportului Internațional Timișoara a avut astăzi onoarea să îl întâmpine pe Ambasadorul Marii Britanii, Excelența Sa Paul Brummell. Acesta a venit pentru a participa la deschiderea oficială a Biroului Regional al Camerei de Comerţ Britanico-Română.

Printre temele dezbătute cu jurnaliștii, în discuție a fost adus și un subiect despre BREXIT. Astfel, Excelența Sa a dat asigurări că Marea Britanie va păstra legăturile strânse cu țara noastră, iar românii care lucrează în Marea Britanie au un rol foarte important. “Noi negociem ieșirea din Uniunea Europeană, dar nu din Europa și vrem să dezvoltăm legăturile noastre cu Timișoara. Din punctul de vedere al Marii Britanii, noi vrem o asociere cu parteneri din Uniunea Europeană, sunt convins că în viitor vom avea legături strânse. Prim-ministrul Marii Britanii a subliniat că vrea o relaţie foarte bună între Marea Britanie şi prieteni peste tot în Europa. Până acum nu s-a schimbat nimic. O să fie negocieri şi nu pot să prevăd care va fi rezultatul negocierilor. Românii au un rol foarte important în Marea Britanie, românii care lucrează în Marea Britanie au un rol deosebit. De exemplu, în sectorul medical sunt peste 2.000 de medici români în serviciul naţional de sănătate din Marea Britanie. Muncitorii din România au un rol foarte important şi cred că Marea Britanie este şi rămâne o ţară frumoasă pentru a studia”, a declarat Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brunnell.

În plus, Excelența Sa a transmis că speră ca numărul de curse de pe Aeroportul Traian Vuia spre diverse orașe din Regatul Unit să fie în creștere. “Vrem sa dezvoltam relatiile de colaborare mai mult. Guvernul Marii Britanie vrea să intensifice legăturile cu Timișoara pe doi piloni, domenii. Unul este schimburile comerciale și investiții. Al doilea este în sfera culturii, având în vedere că Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2021. Am decis să vin la Aeroport pentru că legăturile aeriene între Timișoara și Marea Britanie sunt foarte importante. Cred că din vedere a pasagerilor Londra este cea mai importantă destinație pentru Aeroportul Timișoara. Numărul pasagerilor a crescut din 2013, fiind acum 363 %, o creștere foarte mare”.

La rândul său, directorul general al Aeroportului Internațional Timișoara Traian Vuia a transmis că relațiile comerciale de colaborare sunt un semn bun pentru aeroport. “Faptul că a fost însoțit de președintele Camerei de Comerț Româno-Britanice ne conduc la concluzia că există interes economic pentru această zonă. Investițiile britanice pentru această zonă a țării vor conduce implicit și la dezvoltarea traficului pe Aeroportul Internațional Timișoara. În al doilea rând, am avut discuții și ne-am exprimat îngrijorarea vizavi de traficul de pasageri, ce se va întâmpla după sau în timpul negocierilor pentru aplicarea procedurii Brexit


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*