Economic

Acord de colaborare între CCIA Timiș și Camera de Comerț și Industrie Vojvodina

Acord de colaborare între CCIA Timiș și Camera de Comerț și Industrie Vojvodina

Eveniment important astăzi la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Conducerea a semnat un acord de colaborare economică cu Camera de Comerț și Industrie Vojvodina.

Astfel, părțile convin să lucreze împreună cu privire la exploatarea posibilităților de a face afaceri pe piețele lor, în scopul de a obține cele mai bune rezultate ale unei colaborări reciproc avantajoase. Părțile vor sprijini activitățile membrilor proprii , în special pentru a găsi partenerii potriviți pentru cooperare în domeniile comerț, industrie, agricultură, investiții, turism, transport, servicii bancare, asigurări, zone industriale, știință și tehnologie etc.

Părțile vor furniza pentru organizațiile lor și, la cerere pentru firmele membre, informații și consultanță în domeniile de activitate mai sus menționate. În acest scop, este necesar să existe un schimb permanent de informații directe, cum ar fi CD-uri, publicații cu caracter economic, legislație, statistici, materiale publicitare, prezentări de firme etc.

Părțile convin să colaboreze în organizarea de târguri, expoziții, simpozioane, forumuri economice, conferințe, seminarii și alte evenimente similare care sunt de competența lor și totodată să sprijine firmele membre să participe la astfel de activități. Părțile vor iniția și sprijini schimbul de misiuni economice, delegații de afaceri sau oficiale, cu scopul de a stabili contacte directe între oamenii de afaceri care caută oportunități de investiții și afaceri în România și Serbia.

O altă prevedere a acordului este faptul că părțile vor face un schimb permanent de “know-how” privitor la structura organizatorică și de informații, inclusiv on-line în măsura în care este posibil, în scopul de a obține informațiile cerute de membrii lor cât mai ușor și mai repede posibil.

Este de interes ca aceste două regiuni să fie în strânsă legătură, deoarece sunt în expansiune și dezvoltare aceste două regiuni și prezintă mari oportunități, iar în economie este recunoscut sloganul <<Este în expansiune regiunea, este în expansiune țara>>. Se vor cuprinde toate domeniile în care există oportunități de colaborare, de asemenea deschidem oportunitățile pentru firmele românești și sârbești, dar și posibilitatea ca și capitalul sârb să fie investit în România, cât și capitalul românesc să fie investit în Serbia. Este foarte importantă colaborarea regională, deoarece România și află în UE și experiența în ceea ce privește fondurile europene este de folos pentru noi, dar și să colaborăm în proiectele care se află în derulare. Eu ca președinte creau să vă spun că nu o să fie o simplă formalitate acest protocol, o să se dezvolte și într-un plan de acțiuni pe viitor”, a esxplicat Boško Vučurević, președintele Camerei de Comerț Vojvodina.

La rândul său, directorul general al CCIA Timiș a transmis că prin acest important parteneriat ambele instituții au doar de câștigat, având în vedere buna colaborare de până acum cu Serbia: “Este o împlinire a noastră vizazi de relațiile cu Serbia. Spun asta pentru că relațiile noastre cu Camerele de Comerț din Serbia fiind foarte bune, prezența dumneavoastră astăzi încheie cercul, o să lucrăm, o să fim în relații bune și cu Camera de Comerț din Novi Sad, dar și celelalte Camere. De foarte mulți ani avem relații foarte bune cu Serbia, în anii trecuți am derulat 20 de proiecte în valoare de 20 de milioane de euro cu Serbia, unul dintre ele este Made in Banat, în care produse din România și Serbia au avut această marcă și care au avut un succes foarte mare pe piață. Vă asigur că întâlnirea de astăzi nu este doar o formalitate, o strângere de mână și o fotografie, o semnare a unui acord, ci vom pleca de aici cu o agendă de lucru, un program, care o să ne permită ca în decursul acestui an și anul viitor să avem proiecte împreună”.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*