Sport

32 de echipe se luptă la Timișoara pentru calificarea în Finala Națională Neymar Jr’s Five

Participants perform during Neymar Jr's Five Qualifiers in Craiova, Romania on April 08, 2017

Calificările pentru turneul global de fotbal cinci-la-cinci, Neymar Jr’s Five, continuă cu cea de a treia etapă în acest week-end, la Timișoara.

Neymar Jr’s Five este un turneu de fotbal cinci-la-cinci cu o caracteristică aparte: de fiecare dată când o echipă înscrie, cealaltă pierde un jucător. Astfel, jocul devine foarte tehnic, dar și foarte tactic. Mai ales că trebuie să-ți surclasezi adversarii în mai puțin de 10 minute pentru a câștiga meciul.

Terenurile de la Liceul cu Program Sportiv Banatul din Timișoara găzduiesc a doua etapă de calificare. 32 de echipe se vor duela în 20 aprilie, în speranța că se vor califica în Finala Națională, care îi duce cu un pas mai aproape de Finala Mondială din Brazilia de la Instituto Projeto Neymar Jr, turneu ce se va desfășura în luna iulie.

Echipele s-au întrecut deja pe sine la categoria “creativitate”, cu denumiri care mai de care mai sugestive – Vulturii Milanezi, Viitorul Național, Bandiții, Ripensia TM sau Minerul Lupeni.

De la Timișoara, turneul de calificare merge la Tîrgu Mureș (29 aprilie), Cluj-Napoca (6 mai), Iași (13 mai), Chişinău (20 mai) și Constanța (27 mai).

Din fiecare etapă de calificare, o echipă se califică în finala românească din 10 iunie de la București.

Primele două echipe calificate sunt ABC United (București) și NetRom (Craiova).

Finala mondială are loc la Instituto Projeto Neymar Jr, în statul Sao Paulo din Brazilia. Obiectivul institutului este să ofere educație extracurriculară și activități sportive copiilor dezavantajați și familiilor acestora, promovând incluziunea socială și participarea activă în comunitate. Instituto Projeto Neymar Jr s-a deschis în 2014 și este al doilea program ‘FutbolNet’ creat în parteneriat cu Fundația FC Barcelona în Țara Cafelei, primul fiind cel din favelele orașului Rio de Janeiro.

 

 

 

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*