Politic

Vicepreședintele Comisiei de control a SRI: “Comisia de control a SRI îl va audia pe Sebastian Ghiță”

Vicepreședintele Comisiei de control a SRI: “Comisia de control a SRI îl va audia pe Sebastian Ghiță”

Sebastian Ghiță va fi audiat de către Comisia de control a SRI. Anunțul a fost făcut în această după-amiază, în cadrul unei ședințe, de deputatul ALDE, Marian Cucșa, vicepreședinte al Comisiei de control a SRI.“Am spun la începutul anului că ancheta în ceea ce privește dezvaăluirile lui Sebastian Ghiță nu s-a încheiat și în măsura în care vor apărea elemente noi, ancheta va decurge până la soluționarea problemelor. Am discutat astăzi în cadrul ședinței și am luat decizia ca în momentul în care va fi finalizată procedura de extrădare a lui Ghiță, să fie inviat la comisie pentru a aduce lămuriri în privința dezvăluirilor făcute prin acele fimulețe transmise opiniei publice. În funcție de datele suplimentare pe care ni le va furniza la audiere, vom decide dacă mai audiem și alte persoane”, a transmis deputatul ALDE, Marian Cucșa.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în doua dosare penale, cel în care mai sunt acuzaţi foşti şefi din Poliţie şi Parchet din Prahova şi un altul în care este judecat alături de fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu.

Ghiţă este urmărit penal şi în alte două dosare de corupţie, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, în 2012, şi cel în care cumnatul fostului premier Ponta este acuzat de fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni, în acesta din urmă fiind cercetaţi şi fostul şef al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, precum şi fiul acestuia, Vlad Cosma.

Pe 10 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, fiind dat şi în urmărire internaţională, prin Interpol. Reamintim, Ghiţă a fost dat dispărut pe 21 decembrie 2016. Pe 14 aprilie, acesta a fost prins de polțtiști la Belgrad.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*