Justiție

Proiect de lege: Pușcărie până la şase ani pentru elevii sau părinţii care lovesc un profesor

Proiect de lege: Pușcărie până la şase ani pentru elevii sau părinţii care lovesc un profesor

 

Proiect de lege controversat în Parlamentul României. Elevii sau părinţii care lovesc un cadru didactic, în timp ce acesta se află într-o instituţie de învăţământ, riscă chiar şi şase ani de închisoare. Cel puţin aşa prevede un proiect legislativ care ar trebui să ia apărarea cadrelor didactice, informează B1 TV.

Astfel de scenarii ar putea aduce pedepse grave elevilor români. Propunerea legislativă se referă la recunoașterea profesorului ca autoritate publică şi, odată cu aceasta, include pedepse pentru persoanele care ameninţă sau agresează dascălii în şcoală.

Ameninţarea, lovirea sau vătămarea corporală ar urma să fie sancţionate cu pedeapsa prevazută de lege în astfel de cazuri plus o treime. Adică dacă un om poate primi cinci ani de închisoare pentru lovirea unei persoane pe stradă, un elev ar putea primi chiar şi şase ani şi jumătate pentru lovirea unui profesor.

Consiliul Elevilor condamnă inițiativa și susține că aleșii trebuie să găsească soluții pentru eliminarea violenței în scoli, nu doar pentru pedepsirea ei. Pe de altă parte, proiectul nu se referă și la situațiile în care elevii sunt agresați de profesori, care, potrivit părinților, sunt dese și la fel de grave.

Demersul inițiat de un senator PSD a trecut deja de Camera Deputaților și a primit aviz favorabil în Comisia juridică a Senatului. Votul decisiv urmează să fie dat în Senat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*