Life-style

Cum arăta o sală de sport pentru femei în anul 1940

Cum arăta o sală de sport pentru femei în anul 1940

Acum aproape șase decenii, femeile erau obsedate de forme perfecte, dar, ce-i drept, nu într-un număr atât de mare, căci multe Eve se simțeau foarte bine în pielea lor. Un clip postat de Fitness Famous House pe Facebook exemplifică cum făceau mișcare reprezentantele sexului frumos în 1940.

 

Masajul dureros făcea trupul frumos

 

Din imagini, reiese că femeile se mențineau în formă, în mare parte, datorită masajului atomatizat. Utilajele primitive le masau gambele, coapsele și fesele, iar Evele stăteau cuminți pe bandă, fără treabă. În sala de sport, ultraechipată pentru acele vremuri,  „fiarele” făceau totul pentru femei. Câteva, mai active, pedalau.

 

Nicio broboană de transpirație

 

Spre deosebire de pasionatele de fitness de astăzi,  pe frunțile damelor din 1940 nu puteai observa nicio picătură de transpirație! Ca vestimentație, damele optau pentru body-uri mulate sau costume de baie. Ca într-o adevărată comunitate, Evele păreau solidare una cu cealaltă, și între o fandare și o extensie de șold, stăteau la taclale.

 

Cum se făceau frumoase femeile în 1940?

 

În 1940, în Anerica, săpunul şi şamponul, în America şi deodorantul, erau principalele produse de înfrumuseţare.  În lipsa cosmeticelor sau din cauza faptului că nu se prea găseau rujuri, blushuri  și mascara, Evele foloseau praf de cărbuni pentru fard, câteodată chiar şi crema de ghete pentru gene.

În loc de blush, petalele de trandafir în alcool ofereau un roz demn de era victoriană. Rita Hayworth, Lana Turner sau Marlene Dietrich erau divele hollywoodiene care reprezentau adevărate modele de frumusețe ale vremii.

 

Sursa: a1.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*