Administrație

O comună din Timiș e pregătită să atragă finanțare de 20 milioane lei prin PNDL

O comună din Timiș e pregătită să atragă finanțare de 20 milioane lei prin PNDL

Drumurile din comuna Sînmihaiu Român vor fi asfaltate. Chiar dacă bugetul naţional a fost aprobat târziu, primarii din comunele timişene au depus mai multe proiecte la Ministerul Dezvoltării, dar și la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Astfel, o parte dintre ele sunt în implementare, altele în evaluare.

Potrivit edilului Viorel Mărcuți, este vorba despre proiecte în valoare totală de 20 milioane lei. Acestea prevăd modernizarea a 16 kilometri de străzi, refacerea iluminatului public, extinderea rețelei de apă și canal în Sînmihaiu Român și Utvin, precum și construcția unei stații de epurare proprii.“Am reușit să depunem pe Programul Național de Dezvoltare Locală șase proiecte însumând 20 milioane lei. Nu mergem doar pe finanțări guvernamentale, ci am depus deja un proiect pe Măsura 4.3 pentru 10 kilometri de drumuri agricole în extravilan. În acest fel utilajele agricole nu vor mai folosi drumurile județene. De asemenea, am aflat de la consultantul nostru caă ni s-a aprobat un proiect ce vizează 8 kilometri de străzi interioare. Cu cei 12 kilometri pe care îi avem și cu finanțare pentru cei 16 kilometri menționați, putem afirma că ne vom acoperi aproape toate necesitățile”.

În plus, primarul susține că se dorește în mod special reabilitarea Grădiniței din Utvin.“Pe Măsura 7.2 sperăm să primim finanțarea a opt kilometri de drumuri și a Grădiniței din Utvin. Deși va fi dificil să administram mai multe șantiere simultan, cred că vom face față, pentru că avem o echipă cât se poate de funcțională”, a transmis primarul comunei Sînmihaiu Român, Viorel Mărcuți.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*