Internațional

Sebastian Ghiţă, reţinut la Belgrad

Sebastian Ghiţă, reţinut la Belgrad

Fostul deputat Sebastian Ghiță, dat în urmărire generală, a fost prins. Acesta a fost localizat şi reţinut în cursul nopţii la Belgrad, potrivit Inspectoratul General al Poliţiei Române. El era însoţit de fratele lui, care avea documente reale, în timp ce fostul deputat a prezentat documente false.

Pe numele fostului parlamentar Sebastian Ghiţă au fost emise două mandate de arestare în lipsă. Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în doua dosare penale, cel în care mai sunt acuzaţi foşti şefi din Poliţie şi Parchet din Prahova şi un altul în care este judecat alături de fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu.

Ghiţă este urmărit penal şi în alte două dosare de corupţie, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, în 2012, şi cel în care cumnatul fostului premier Ponta este acuzat de fraude cu fonduri europene şi alte infracţiuni, în acesta din urmă fiind cercetaţi şi fostul şef al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, precum şi fiul acestuia, Vlad Cosma.

Pe 10 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, fiind dat şi în urmărire internaţională, prin Interpol.

Reamintim, Ghiţă a dispărut pe 21 decembrie 2016.

(Foto TVR.ro)

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*