Sănătate

Deputatul Bianca Gavriliță: “Sunt două probleme majore în ceea ce privește vaccinarea”

Deputatul Bianca Gavriliță: “Sunt două probleme majore în ceea ce privește vaccinarea”

România se confruntă cu o problemă în ceea ce privește epidemia de rujeolă. Douăzeci de cazuri de decese au fost înregistrate în ultima perioadă. Analizele au arătat că dintre aceștia, niciun copil nu a fost vaccinat.

O prevedere a unui proiect de lege a intrat în dezbatere și își propune creșterea numărului copiilor vaccinați, pentru evitarea epidemiilor. Acesta a fost depus spre dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății.“Ne confruntăm de ceva timp cu o epidemie de rujeolă care face din ce în ce mai multe victime. În urmă cu câteva zile pe site-ul Ministerului Sănătății a fost prezentată o propunere de lege a vaccinării care încearcă să reglementeze tot ceea ce ține de vaccin, pentru a preveni pe viitor o asemenea situație. Legea este inspirată din legea Uniunii Europeană, unde rata vaccinului este de peste 90%, la noi în țară este undeva la 80% la prima vaccinare, iar la a doua doză este undeva la 50% mă bucur că există această propunere, era absolut necesară având în vedere că la ora actuală avem un spital în țară care este în carantină, un fenomen care nu s-a mai întâmplat de 30 de ani, avem în jur de 20 de morți din cauza rujeolei și peste 4.000 de copii bolnavi de rujeolă”, explică deputatul PSD Timiș, Bianca Gavriliță.

În plus, Bianca Gavriliță este de părere că proiectul trebuie modificat în anumite părți. “Din punctul meu de vedere sunt două probleme majore în ceea ce privește vaccinarea. Prima problemă este refuzul părinților de a vaccina copiii, iar cea de-a doua problemă este lipsa vaccinului în foarte multe cazuri. Această lege își propune să rezolve ambele probleme, se va încerca obligarea părinților să își vaccineze copiii, ei pot semna totuși o hârtie că nu doresc vaccinarea dar va apărea o problemă în momentul intrării în colectivitate a copiilor. În ceea ce privește necesarul de doze de vaccin, prin această lege Ministerul se obligă să aibă stocuri pe cel puțin doi ani pentru fiecare vaccin”.

(Foto: Economica.net)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*