Administrație

Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte CJ Arad: “Aşteptăm finanţarea proiectelor depuse prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală”

Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte CJ Arad: “Aşteptăm finanţarea proiectelor depuse prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală”

Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, a verificat astăzi lucrările unuia dintre cele mai importante drumuri judeţene, Arad-Felnac, proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

La întâlnire au fost prezenţi primarul şi viceprimarul comunei Felnac, primarul comunei Secusigiu, dar şi patru consilieri judeţeni, trei de la PSD – Cristian Gavra, Cristian Ispravnic şi Alin Pop –, cât şi unul de la PNL – Răzvan Cadar. „Pentru noi, drumul Arad-Felnac a fost un obiectiv important. Mă bucură prezenţa colegilor noştri din PSD, atât primarul şi viceprimarul comunei Felnac, cât mai ales cei trei consilieri judeţeni. Drumul Arad-Felnac a fost modernizat prin Programul de Dezvoltare Locală, un program guvernamental, contribuţia noastră fiind de peste 4 milioane de lei. Este un bun exemplu de finanţare prin acest program. Îmi doresc să văd acelaşi sprijin în ceea ce priveşte celalalte proiectele depuse pe acelaşi Program Naţional de Dezvoltare Locală, pentru 7 tronsoane de drum judeţean. Aradul are nevoie de modernizarea a cât mai mulţi kilometri de drum. Sumele solicitate de noi pentru cele 7 proiecte se ridică la doar 1% din valoarea pusă la dispoziţie de guvern pentru tot programul. Vreau să văd că actualul Guvern, motivat de consilierii şi parlamentarii PSD de Arad, este partener cu arădenii. La Arad se întorc doar 55% din banii pe care arădenii îi trimit spre Bucureşti. Teleorman primeşte 140%. PNDL este un bun mecanism de echilibrare a acestui decalaj”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Drumul Arad-Felnac este unul dintre cele mai importante tronsoane judeţene, prin care trei comune importante – Felnac, Secusigiu şi Zădăreni – beneficiază de un transport rutier facil. Lungimea tronsonului reabilitat este de 17 km, lucrările fiind demarate în martie 2015. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 17.159.580 lei, şi a cuprins refacerea structurii drumului, inclusiv turnarea unei fundaţii de piatră care să reziste traficului greu, executarea de accese la proprietăţi şi a unor drumuri laterale, precum şi refacerea podeţelor, acolo unde a fost cazul.

Lucrarea, conform constructorului, s-a finalizat mai repede cu un an decât era prevăzut. „La ora actuală mai sunt doar mici retuşuri de făcut, pentru a putea preda lucrarea conform contractului”, a declarat Bogdan Faur, administratorul firmei care a executat lucrarea.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*