Educație

O sută de liceeni experimentează o carieră în firme de top din Timişoara

O sută de liceeni experimentează o carieră în firme de top din Timişoara

O sută de elevi care învaţă la Liceul Grigore Moisil, Colegiul Naţional C.D.Loga, Colegiul Naţional Bănăţean au şansa de a explora piaţa muncii din Timişoara chiar din interiorul unor companii de renume, prin programul de consiliere în carieră Jump, sprijinit de Timişoara-Capitala Tineretului din România. Programul  a debutat azi şi vizează 100 de elevi cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, care vor participa la workshop-uri, vor efectua vizite în cadrul companiilor înscrise în proiect, iar finalul va fi marcat de o conferinţă de închidere.

În cadrul workshop-urilor, liceenii vor învăţa să își dezvolte abilitățile de autocunoaștere, să identifice abilităţile, interesele și valorile personale şi să caute experienţe şi contexte de învăţare pentru dezvoltarea personală.

În cadrul vizitelor din interiorul companiilor, elevii vor avea şansa de a experimenta un job înainte de a intra pe piaţa muncii, de a afla care sunt cerinţele şi responsabilităţile unui job, de a intra în contact cu oameni cu experienţă, dar şi de a urmări care sunt perspectivele unui tânăr în cadrul respectivei organizaţii. De asemenea, liceenii vor dobândi experienţă de lucru într-o companie, vor putea descoperi oportunităţi de carieră şi piaţa locurilor de muncă, dar vor afla şi care este reţeta de succes a persoanelor care lucrează deja în companiile respective.

Programul de orientare în carieră Jump are scopul de a le oferi liceenilor posibilitatea de a-şi expune pasiunile, descoperi abilitățile, identifica valorile și interesele vocaționale în cadrul unui mediu profesional, în aşa fel încât să poată lua decizii informate în ceea ce priveşte cariera lor. Ediţia de anul acesta este posibilă cu sprijinul programului Timişoara-Capitala Tineretului din România, iar numărul de elevi beneficiari a ajuns la 100 de tineri.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*