Justiție

Camera Deputaţilor a adoptat legea care oferă imunitate sporită judecătorilor CCR

Camera Deputaţilor a adoptat legea care oferă imunitate sporită judecătorilor CCR

Astăzi a fost adoptat proiectul de lege care oferă imunitate sporită judecătorilor CCR de către Camera Deputaților. Aceştia nu vor mai putea fi urmăriţi penal, reţinuţi, arestaţi, percheziţionaţi sau trimişi în judecată penală decât cu încuviinţarea a două treimi din numărul judecătorilor Curţii.

“Judecătorii CCR nu pot fi urmăriţi penal, reţinuţi, arestaţi sau percheziţionaţi sau trimişi în judecată penală decât cu încuviinţarea plenului Curţii Constituţionale a Romîniei (CCR), la cererea ministrului Justiţiei, sesizat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție(ICCJ). Încuviinţarea se dă cu votul a două treimi din numărul judecătorilor CCR, după ascultarea judecătorului în cauză”, potrivit iniţiativei de modificare a Legii nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.

Proiectul prevede că pentru infracţiuni săvârşite de judecătorii CCR, urmărirea penală şi trimiterea în judecată se face numai de către Parchetul de pe lângă ICCJ, iar competenţa de judecată aparţine ICCJ.

 

Sursă: Mediafax

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*