Social

Ultimele noutăți legislative prezentate într-un seminar organizat de CCIAT

Ultimele noutăți legislative prezentate într-un seminar organizat de CCIAT

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat luni, 10 aprilie, un nou seminar – dezbatere. De data aceasta, au fost prezentate ultimele reglementări legislative din domeniile sănătății sanitar veterinare, sănătății publice și protecției consumatorului.

“Este o problematică pe un domeniu foarte îngust, dar la ora actuală cred că este de un interes destul de mare pentru mediul crescătorilor de animale din județ și nu numai. În decembrie 2016 legislația privitoare la sacrificarea animalelor a apărut un nou act normativ care îl completează pe cel existent, este vorba despre ordinul președintelui ANSVSA, ordinul 140/2016, care completează vechiul ordin 35/2011, cu privire la cerințele sanitar veterinare. Este vorba despre sacrificarea animalelor în abatoare de mică capacitate”, spune Adrian Popa, directorul DSVSA Timiș.

Sunt discutate prevederile ordinului 119/2014 și aspectele prevăzute de Ordinul Ministerului Sănătății 1030 din 2009. Vor fi cuprinse și câteva aspecte legate de comerțul ocazional, fiindcă este și perioada Paștelui. De asemenea vom avea și o prezentare legată de cadrul legislativ, administrativ și operațional, în vederea verificării proiectelor finanțate prin măsurile Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, având în vedere faptul că în continuare solicită aceste reglementări numeroși agenți economice sau persoane fizice care accesează aceste fonduri”,  a transmis Liana Tripșa, inspector superior DSP Timiș.

Pe direcția protecției consumatorilor nu este o legislație foarte nouă, însă spectrul de aplicare al instituției este foarte larg. Din activitatea noastră pe piață constatăm că este mereu nevoie, atât pentru operatorii economici, cât și pentru diverse societăți care încearcă să își dezvolte domeniul de activitate este nevoie să cunoască legislația. Astfel, ne vom referi în primul rând la cadrul general, OG 21/1992 privitor la protecția consumatorului”, anunță Dan Pervescu, purtătorul de cuvânt al Comisariatului regional pentru Protecția Consumatorului Regiunea Vest.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*