Eveniment

Peste 50 de șoferi au devenit pietoni. Polițiștii de la Rutieră au dat sute de amenzi

Peste 50 de șoferi au devenit pietoni. Polițiștii de la Rutieră au dat sute de amenzi

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 700 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 379 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Au fost reţinute 54 de permise de conducere.

În perioada 3–6 aprilie, poliţiştii rutieri au aplicat 674 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 379 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 73 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 54 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 10 de certificate de înmatriculare.

În weekend ,poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

În 6 aprilie, în jurul orei 15.40, poliţiştii Biroului Rutier Timişoara au oprit pentru control, pe Calea Dorobanţilor, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani. În urma testării acestuia cu aparatul Drugtest, a rezultat prezenţa unei substanţe psihoactive în salivă, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.

Polițiștii rutieri intensifică acțiunile în scopul prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*