Economic

Creştere de 70% a numărului de pasageri, în primul trimestru din 2017 pe aeroportul Timișoara

Creştere de 70% a numărului de pasageri, în primul trimestru din 2017 pe aeroportul Timișoara

În primele trei luni ale anului 2017 a fost înregistrată o creştere a numărului de pasageri cu 70%, comparativ cu anul precedent. Dacă în perioada ianuarie-martie 2016, 209.890 de pasageri fost înregistraţi la aeroportul Timişoara, în aceeaşi perioadă a anului 2017, numărul acestora a ajuns la 355.832 de călători.

Luna martie a fost a 15-a lună succesivă de creştere a numărului de pasageri, la Aeroportul Internaţional Timişoara.

O creştere însemnată apare şi la numărul zborurilor, dacă la Timişoara, în primele 3 luni ale lui 2016 – 2824 de aeronave au aterizat şi au decolat, în 2017, numărul acestora a crescut cu 48%, respectiv 4178 zboruri.“Aeroportul a avut 15 de luni consecutive de creştere la numărul de pasageri. Din toamna anului trecut, odată cu intrarea a două noi companii aeriene, ritmul s-a accentuat considerabil, cu peste 65%. Suntem convinşi că această tendinţă se va păstra şi în lunile următoare, deoarece din vară va fi inclusă în orarul zborurilor încă o destinaţie – Constanţa, dar vor fi reluate şi cursele charter spre Turcia şi Grecia”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.

De la sfârşitul lunii martie, odată cu trecerea la orarul de vară, au crescut şi frecvenţele pentru zborurile spre Memmingen (de la 2 la 3 zboruri/săptămână) şi Roma (de la 2 la 3 zboruri/săptămână), iar săptămâna viitoare vor fi suplimentate şi cursele de Dortmund şi Valencia.

Cea mai căutată destinaţie rămâne Bucureşti, urmată de Londra şi Munchen.

Şi traficul aerian de marfă este în creştere, de la 937 de tone transportate în primul trimestru al anului 2016, la 955 tone, în acest an.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*