Eveniment

Cu ce sumă a fost amendat un timișorean al cărui câine a sărit la un biciclist

Cu ce sumă a fost amendat un timișorean al cărui câine a sărit la un biciclist
Adora Beauty

Polițiștii locali s-au deplasat zilele trecute pe str. A. Demetriade, unde un timișorean a sesizat telefonic că la adresa menționată un câine de talie mare a ieșit din curte și a sărit încercând să muște un biciclist care trecea prin zonă, punându-i acestuia viața în pericol.

La fața locului s-a constatat că agentul de pază de la societatea care funcționează în locația respectivă a uitat poarta deschisă, iar un câine din curte a ieșit și a sărit la trecători. Agentul de pază a fost sancționat conform Legii 61/1991 republicată deoarece a lăsat în libertate ori fără supraveghere un animal care putea prezenta pericol pentru oameni sau bunuri.

Poliția Locală atrage atenția că atât persoanele fizice cât și cele juridice cum ar fi reprezentanți ai unor societăți comerciale care dețin câini pentru pază trebuie să aibă grijă de aceștia, să nu îi lase pe domeniul public în libertate sau să îi plimbe fără lesă ori botniță pe cei din categoria câinilor periculoși.

De asemenea, o dată cu încălzirea vremii, tot mai multe persoane reclamă faptul că merg în parcuri cu copiii și, din cauza deținătorilor de câini, care nu strâng după aceștia dejecțiile fiziologice, micuților le este pusă sănătatea în pericol deoarece pun mâna pe aceste resturi.

Din acest motiv au fost intensificate verificările referitoare la prevederile HCL 371/2007 modificată cu privire la plimbarea câinilor pe domeniul public, dar și referitoare la plimbarea câinilor fără a curăța dejecțiile fiziologice ale acestora, aspecte sancționate cu amenzi între 800 și 1.000 de lei.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*