Administrație

Timișoara, în centrul atenției la Cities of Tomorrow 2017

Timișoara, în centrul atenției la Cities of Tomorrow 2017

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) a organizat marți, 28 martie, la hotelul JW Marriott Grand Hotel din București, cea de-a cincea ediție a conferinței ‘Cities of Tomorrow’.

Evenimentul a reunit circa 300 de participanți din întreaga țară printre care arhitecți, urbaniști, reprezentanți ai mediului de afaceri, dar și numeroși reprezentanți ai sectorului public, confirmând încă o dată că manifestarea, ajunsă la a cincea ediție, are un caracter național, dedicat importanței dezvoltării urbane și regionale.

”Tema centrală din acest an a fost competitivitatea orașelor. Panelul ‘Oraș capitală culturală europeană — impactul acestui proiect asupra dezvoltării economice, sociale și culturale a orașului’, mi-a permis sa prezint in detaliu perspectivele de dezvoltare ale Timișoarei prin prisma titlului de Capitală Europeană a Culturii, dar si o dezbatere seminificativă asupra mecanismelor de creștere în astfel de situații fericite, dar și complexe. Experiența Sibiului, reprezentat de doamna primar Astrid Fodor, dar și cea mai recentă a Wroclaw-ului reprezentat de directorul executiv, au fost de mare importanță în construcția noastră. Cele trei orașe prezente în panel au convins atât publicul cât și investitorii prezenți, domnul Salzer (Warimpex) declarând că pe lista de priorități ale companiei pe care o reprezintă orașele Sibiu, Timișoara și Wroclaw vor fi scrise cu majuscule”, a precizat viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*