Național

Președintele Donald Trump, așteptat în România la sfârșitul lunii mai

Republican presidential candidate Donald Trump speaks to supporters as he takes the stage for a campaign event in Dallas, Monday, Sept. 14, 2015. (AP Photo/LM Otero)

Președintele SUA ar putea veni în România, după reuniunea NATO din Europa, care se va desfășura la sfârșitul lunii mai, anunță DCNews.

“Se lucrează la organizarea unei vizite a președintelui american Donald Trump, la sfârșitul lunii mai”, au afirmat, pentru DCNews, surse de la Washington, care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Trump ar urma să stea în țara noastră până la 24 de ore, timp în care ar putea să rostească un discurs în fața Camerelor reunite ale Parlamentului și să participe la un miting similar cu cel din 2002, când președintele George W. Bush a vizitat Bucureștiul înaintea invitării României în NATO.

Dacă Bush și-a ținut atunci discursul în Piața Palatului, acum s-ar putea ca președintele Trump să se adreseze românilor în Piața Constituției.

Vizita președintelui SUA ar sublinia interesul strategic deosebit pe care America înțelege să-l acorde României a cărei poziție strategică devine tot mai importantă în contextul tensionării relațiilor cu Rusia și țările arabe.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*