Eveniment

Zeci de șoferi au devenit pietoni în Timiș

Zeci de șoferi au devenit pietoni în Timiș

Timp de 3 zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 322 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 174 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 42 de permise de conducere.

În perioada 31 martie – 02 aprilie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 13 dosare penale şi au aplicat 322 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 174 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 22 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 42 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric, limitelor legale de viteză şi conducerea sub influenţa alcoolului.

De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*