Eveniment

Migranţi irakieni si sirieni, opriţi la frontiera cu Serbia

Migranţi irakieni si sirieni, opriţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în zona de competenţă a sectoarelor PF Moraviţa şi Oraviţa, 36 cetăţeni din Irak, respectiv Siria, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În ultimele 24 de ore poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma cărora au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Lăţunaş, două grupuri de nouă, respectiv zece cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

Ca urmare a faptului că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră  pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că primul grup era format din şase bărbaţi, o femeie şi doi minori, cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 2 şi 45 de ani, iar al doilea grup era format din trei bărbaţi, două femei şi cinci minori, cetăţeni sirieni, având vârste cuprinse între  2 şi  40 de ani.

Pe raza aceleiaşi localităţi, azi dimineaţă, în jurul orei 09.00, au fost depistate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, alte nouă persoane, stabilindu-se că aceştia sunt cetăţeni irakieni, dintre care şapte bărbaţi, o femeie şi un minor, cu vârste cuprinse între 3 şi 45 de ani.

Toate cele 28 de persoane depistate pe raza localităţii Lăţunaş au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

 

În cursul nopţii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin, au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Oraviţa, opt cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt șase bărbaţi, o femeie şi un minor, toţi din Siria, cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*