Turism

Cât de pregătite sunt plajele litoralului românesc pentru sezonul estival

Cât de pregătite sunt plajele litoralului românesc pentru sezonul estival

Plajele litoralului românesc vor fi curăţate, amenajate şi predate utilizatorilor până la jumătatea lunii aprilie, înainte de începerea sezonului estival, a anunţat, joi, Administraţia Naţională Apele Române (ANAR), precizând că lucrările au fost realizate în proporţie de 70 la sută.

“Conform planificărilor preliminare, se estimează că, până la data de 13 aprilie 2017, va fi finalizată predarea tuturor sectoarelor/subsectoarelor de plajă care fac obiectul unor contracte de închiriere”, transmite Administraţia Naţională Apele Române.

Reprezentanţii ANAR susţin că până în prezent au fost predate 89 de subsectoare de plajă din totalul de 309 subsectoare închiriate, potrivit News.ro.

Lucrările de pregătire a plajelor, desfăşurate de Sistemul de Gospodărire a Apelor cu utilaje şi personal din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, se defăşoară simultan pe tronsoanele Năvodari – Mamaia – Constanţa, finalizat în proporţie de 60 la sută, Agigea – Eforie – Costineşti – Tuzla, finalizat în proporţie de 70 la sută şi 23 August – Mangalia – 2 Mai – Vama Veche, finalizat în proporţie de 80 la sută. mai arată ANAR.

Lucrările de pregătire a plajelor constau, potrivit Administraţiei Naţionale Apele Române, în curăţarea manuală şi cu utilaje speciale, prin colectarea deşeurilor şi a altor obiecte, curăţarea nisipului depus în dreptul gardurilor de protecţie şi din zona aleilor, reabilitarea suprafeţelor de plajă erodate de nisip, demontarea gardurilor de stuf, nivelarea plajelor, curăţarea acestora de scoici, acolo unde s-au depus.

Activităţile de pregătire a plajelor au început în 20 februarie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*