Economic

Topul celor mai respectate țări în funcție de calitatea produselor fabricate. Unde este România

Topul celor mai respectate țări în funcție de calitatea produselor fabricate. Unde este România
Adora Beauty

Germania este cel mai respectat producător la nivel mondial, urmată de Eleveția, arată un studiu realizat de Statista, care analizează preferințele consumatorilor din 52 de țări, inclusiv România, în ceea ce privește originea produselor pe care le cumpără. Produsele fabricate Statele Unite s-au plasat pe poziția a opta în preferințele consumatorilor, alături de Japonia și Franța Studiul a inclus peste 43.000 de respondenți din 52 de țări, inclusiv România, reprezentând peste 90% din populația globală. România a fost inclusă și pe lista țărilor care au primit punctaje de la consumatori, însă nu se regăsește pe primele 20 de poziții din clasament.

Participanților la sondaj li s-a adresat următoarea întrebare: “Într-un lot de produse se găsesc etichete care atestă unde au fost fabricate acestea. Ce părere aveți de produsele etichetate cu ‘Made In…’?” Astfel, respondenții au evaluat 49 de țări, printra care și România, acordând punctaje de la 1 la 5, unde punctajul maxim reprezintă o percepție foarte pozitivă. Pe baza răspunsurilor, realizatorii studiului au calculat un scor pentru fiecare țară, asfel încât cea are primește cele mai multe evaluări positive să obțină 100 de puncte.

Etichetele care conțin expresia “Made In” au fost introduse la finele secolului 19, în Marea Britanie, pentru a proteja piața de produsele ieftine, dar de calitate slabă și uneori contrafăcute, venite în special din Germania. Ironic, Germania este, în prezent, cel mai rsepectat brand în ceea ce privește calitatea produselor exportate. Pe lângă 47 de state individuale și SUA, realizatorii studiului au inclus și Uniunea Europeană pe lista producătorilor care au fost evaluați de consumatori.

 

Sursa: profit.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*