Administrație

CNAIR: Demarează procedura de achiziție publică pentru Varianta de Ocolire Timișoara Sud

CNAIR: Demarează procedura de achiziție publică pentru Varianta de Ocolire Timișoara Sud

Demarează procedura de achiziție publică pentru Varianta de Ocolire Timișoara Sud. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis spre validare ANAP, documentația de atribuire aferentă contractului de lucrări “Proiectare și Execuție Varianta de Ocolire Timișoara Sud”.

Lungimea Variantei de Ocolire Timișoara Sud este de 25,690 km de drum național nou la standarde europene și pe lângă beneficiile locale, are ca principala atribuție fluidizarea traficului intern și internațional care intră în țară prin zona Stamora Moravița, se desfășoară pe DN 59, ajunge în zona Timisoara și se îndreaptă către centrul țării pe DN 6 sau pe sectoarele de autostradă Arad – Timișoara – Lugoj.

Lucrările la şoseaua ocolitoare Timişoara Sud vor începe în perioada 2017-2018 şi vor costa în total 521,7 milioane de euro, sursele de finanţare fiind asigurate din bani europeni.

În prezent, municipiul Timişoara beneficiază de varianta de ocolire nord şi autostrada. Varianta de Ocolire Timişoara Sud va fi tronsonul care va completa varianta de ocolire a Timişoarei între piciorul rampei sud al podului peste canalul Bega şi nodul rutier pe DN 6 la km 549+076, de unde se desprinde varianta de Nord existentă.

(Foto Capital.ro)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*