Social

Campanie pentru dinţi sănătoşi, derulată în rândul micuţilor din judeţul Timiş

Campanie pentru dinţi sănătoşi, derulată în rândul micuţilor din judeţul Timiş

Peste 300 de copii din clasele primare din Buziaş, Silagiu, Bacova, Peciu Nou, au intrat în campania “Dinţi frumoşi, copii sănătoşi”, proiect implementat de Rotary Buziaş, în parteneriat cu , Liceul Teoretic din Buziaş, Liceului Teoretic din Peciu Nou, Ambasada Suediei şi compania Colgate.

Statisticile arată o deficienţă gravă în igiena dentară a copiilor din România. Doar o treime dintre copiii cu vârste între 10 şi 14 ani folosesc periuţa de dinţi. Consumul de pastă de dinţi la copiii de aceeaşi vârstă este de numai 38 ml/an, în timp ce numărul de periuţe de dinţi utilizate este de numai 0.35 bucăţi/an!

Prin acest proiect, cei 240 de micuţi din clasele 0 , I-a si II-a din localităţile amintite au primit periuţe de dinti, paste de dinţi, materiale informative şi interactive legate de importanţa igienei şi a periajului corect şi au fost consultaţi de către o echipă de stomatologi voluntari. Aceştia le-au întocmit tuturor câte o fişă dentară, în preambulul proiectului care va continua şi anul viitor, ca iniţiativă de suflet a clubului Rotary Buziaş.

”Credem că prin această acţiune cu scop educativ şi profilatic am reuşit nu doar să aducem zâmbetul unor copii, dar şi să menţinem acest zâmbet sănătos în timp. Am observat carențe mari în igiena copiior, chiar dacă costurile vizavi de paste și periuțe de dinți sunt modice în comparație cu prețul unui pachet de țigări. Credem cu tărie că astfel de programe de profilaxie trebuie desfășurate prin Casa Națională de Sănătate și să se adreseze tuturor copiilor din România”, au transmis organizatorii.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*